De ce sa mergi la Oftalmolog?

5 motive pentru a merge la un Oftalmolog

 1. Pentru a va asigura ca vedeti perfect  

Reteta dvs trebuie sa fie refacuta in mod regulat pentru a va asigura ca acuitatea vizuala este cea mai buna cu putinta. Dureri de cap si oboseala generala, pot fi generate de o reteta pentru ochelari care nu vi se potrivesc perfect. In plus, daca va petreceti mai mult de 2 ore pe zi la calculator, pot aparea probleme de vedere.

Simptomele problemelor de vedere cauzate de computer includ dureri de cap, probleme de focalizare, ochi iritati, ochi obositi, fortarea ochilor, ochi durerosi, ochi uscati, vedere dubla, sensibilitate la lumina, dureri musculare la nivelul gatului si umerilor. Aceste probleme pot fi tratate cu ajutorul lentilelor tratate special pentru utilizatorii de computere.

 2. Pentru a detecta probleme oculare 

Multe probleme oculare nu au nici un fel de simptome. Glaucomul este o boala a ochilor care cauzeaza orbirea. Boli precum cataracta pot sa aparea si avansa atat de lent incat nici nu va dati seama ca vederea dvs nu mai este asa de buna. Retinopatia diabetica, o boala care poate aparea la persoanele bolnave de diabet, poate avea ca rezultat sangerari sau desprinderea retinei. Depistarea din vreme a problemelor de vedere este foarte importanta in mentinerea sanatatii ochilor dvs.

 3. Pentru a diagnostica probleme de dezvoltare

Probleme necorectate de vedere ale copiilor pot duce deseori la dificultati in a citi si a invata sau pot contribui la alte probleme medicale, cum ar fi dislexie sau deficit de atentie. Mai mult chiar, probleme necorectate de vedere la copii pot deseori provoca ambliopie (ochi lenesi) sau strabism, ceea ce poate duce la pierdere permananta a vederii daca nu e tratata devreme in viata.

4. Pentru a descoperi boli ascunse 

Ochii functioneaza ca niste ferestre catre corpul nostru. Prin pupile dilatate, un oftalmolog poate descoperi prezenta unei hipertensiuni nediagnosticate, scleroza multipla, infarct, probleme cu rinichii, tumori pe creier si alte probleme generale.

5. Pentru a fi in pas cu moda 

Motivul principal pentru vizitarea oftalmologului ar trebui sa fie sanatatea ochilor, dar nu este nimic in neregula daca vreti sa va si distrati. Stilurile de rame se schimba in timp. De asemenea, tehnologia de creare a lentilelor continua sa se dezvolte, aparand lentile care sunt rezistente la zgaraieturi si care au straturi antireflectorizante. Daca nu v-ati imbunatatit ochelarii de ceva vreme, se poate sa fiti surprins de multiplele optiuni disponible in ziua de azi


.